تاریخچه ورود سوزن انژکتور در ایران، به سال ۱۳۸۰ بر میگردد. زمانی که سیستم سوخت رسانی خودروها از کاربراتوری به انژکتوری تبدیل شدند. وظیفه سوزن انژکتور، پاشش سوخت در داخل موتور خودرو است.
در ادامه اطلاعات بیشتری درباره نحوه کار سوزن انژکتور و علائم خرابیاش فرا میگیریم.
سوزن انژکتور چیست؟
در ابتدا سیستم سوخت رسانی در خودروها به صورت کاربراتوری بود. اما با وجود نقص این سیستم و پیشرفت تکنولوژی، سیستم انژکتوری ابداع شد. سوخت رسانی در خودروهای انژکتوری بهتر صورت میگیرد. چراکه میزان و نحوه پاشش سوخت تحت کنترل ECU میباشد. در موتورهای کاربراتوری، سوخت به یک میزان به محفظه احتراق نمیرسید، در نتیجه مخلوطی مطلوب از سوخت و هوا بوجود نمیآمد و علاوه بر تولید بیش از حد آلایندگی، مصرف سوخت نیز بالا بود.
به صورت کلی انژکتور خودرو، یک وسیله الکتریکی-مکانیکی است. وظیفه کنترل میزان و شدت پاشش سوخت به درون سیلندر بر عهده انژکتور است.
اورینگ، فیلتر ورودی، بدنه، سولونوئید، سوراخ خروجی، درپوش و سوزن انژکتور از اجرای انژکتور هستند.
سوزن انژکتور چطور کار میکند؟
به طور پیوسته پمپ بنزین خودرو، بنزین را از باک با فشار ۳/۵ بار به پشت سوزن انژکتور میرساند. با روشن شدن خودرو، مقدار معینی سوخت توسط سوزن انژکتور پاشش میشود. این مقدار با گاز دادن بیشتر میشود.
دستور کم و زیاد شدن مقدار پاشش سوزن انژکتور را ECU مشخص میکند. ای سی یو برای انجان این کار از سنسورهای مختلفی همچون سنسور اکسیژن، سنسور دور موتور و سنسور دریچه گاز بهره میبرد.
سوزن انژکتور جزء حساسترین قطعات خودرو میباشد. تا جایی که زاویه پاشش، پودر کردن بنزین و عکس العمل به موقع آن بسیار مهم است.
علائم خرابی سوزن انژکتور
سوزن انژکتور از جمله قطعات مصرفی میباشد و معمولا پس از مدتی با توجه به میزان کارکرد خودرو، کیفیت سوخت و نحوه رانندگی کارکرد بهینه خود را از دست میدهد.
مهمترین مشکلی که به کرات پیش میآید، گرفتگی سوزنها به دلیل کیفیت پایین بنزین و فیلتر بنزین است. این مشکل زمانی بوجود میآید که همراه با بنزین، آلودگیها و سایر ذرات وارد باک بنزین شوند. حتی ممکن است بنزین مصرفی ما از کیفیت پایینی برخوردار باشد.
از علائم خرابی سوزن انژکتور میتوان به به لرزه افتادن خودرو، ایجاد ضربه و صداهای غیر طبیعی اشاره کرد. همچنین با گرفتگی سوزن انژکتورها، این احتمال وجود دارد که هنگام فشردن پدال گاز، خودرو به درستی شتاب نگیرد. در کنار موارد بالا، اگر هنگام گاز دادن قدرت موتور کاهش یافت یا به اصطلاح خوردو ریپ زد، میتوان گفت سوزن انژکتور خراب شده است.
علاوه بر تمامی مواردی که در بالا برای نگهداری و افزایش عمر سوزن انژکتور عرض کردیم، انتخاب یک سنسور اکسیژن با کیفیت نیز موثر است.
در حال حاضر در سبد محصولات قطعه برتر، با توجه به بررسیهای صورت گرفته، سوزن انژکتور ssat موجود است. محصولات اس ای ای تی همگی دارای یکسال گارانتی میباشند.